Ustawianie kątow

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ramon2000
    Classic
    • 2018
    • 0

Ustawianie kątow

Dziękuje bardzo Panowie!
    W takim razie poszukam jakiegoś Kolegi z okolic, który byłby w stanie podpiąć mi auto do kompa i sprawdzić co nie bangla. Od dawna się do tego zbieram tak czy inaczej, bo jeszcze chciałbym kilka rzeczy "dokodować".

Pozdrawiam
  • Ramon2000
    Classic
    • 2014
    • 9

Ustawianie kątow

Witam , posiadam skode octavie 2004 rok w kombi . Moim problemem jest to ze sciaga auto do prawej strony i to obojetnie na jakiej drodze (autostrada ,miasto ,droga ekspresowa) na stacji diagnostycznej widzialem jedynie błędnie ustawione kąty przedniej osi . Mechanik ktory tam pracuje powiedzial mi ze w tej skodzie nie ustawia sie kątow i ze nalezy prawdopodobnie wymienic poduszki wraz z lozyskami na przednich amortyzatorach. Wiec kieruje sie z pytaniem czy jest to mozliwe ze poduszki na amorkach sa do wymiany czy moze gosc mnie zwodzi, i druga sprawa jak dokladnie wyglada pełna geometria tego auta . Czy w tylnej osi tez cos sie ustawia ??

Komentarz

• MAREN
      Classic
      • 2013
      • 10

Kąty

Witam.Złe ustawienie kątów będzie się okazywało ścinaniem opon.Regulację możesz wykonać na sworzniach.Jeżeli masz dobrze ustawioną geometrię i ciągnie obojętnie w którą stronę zamień koła z prawej na lewą lub odwrotnie :szeroki_usmiech .Jeśli chodzi o tylną belkę to jest możliwość regulacji tylko na podstawach przykręconych do podwozia(są tam fasolki zamiast otworów-tak samo na mocowaniach sworzni)

Komentarz

Pracuję...